Goldman Telecom Consult

Ruimte voor je slogan

Over ons

Eind vorige eeuw ben ik in Telecom begonnen. Eerst als Sales Executive voor de corporate markt en gespecialiseerd in WAN verbindingen (zowel Nationaal als Internationaal). In 2000 heb ik dit opgevolgd als productmanager bij KPN Internetdiensten. Ik was hier verantwoordelijk voor diverse diensten uit het KPN portfolio. 

In 2003 heb ik de uitdaging aangenomen om de Internationale diensten van KPN Eurorings tot volwassenheid te brengen. Hiermee heb ik als kleine speler in de markt een zeer aanzienlijk deel van de Nederlandse MNO's als klant kunnen begroeten. Tevens is in deze periode het van oorsprong Europese netwerk uitgegroeid naar de rest van de wereld, gebruikmakend van de netwerken van Telefonica, Singtel, Etisalat en Sprint. In 2009 ben ik overgestapt naar de innovatie afdeling van KPN zakelijke markt en ben ik Commercial Team Lead geworden verantwoordelijk voor de datanetwerk en internet diensten van KPN. 

In 2010 ben ik gestart bij Ziggo zakelijk als product manager voor alle zakelijke netwerk en internet diensten. In deze rol heb ik actief de harmonisatie van de diverse legacy diensten aangestuurd die uit de fusie tussen Casema, @home en Multikabel waren ontstaan. 

In de afgelopen jaren heb ik naast mijn werk als productmanager veel fusie activiteiten ondersteund. Eerst de integratie van Esprit Telecom en Zoranet binnen de Ziggo organisatie. Dat is opgevolgd in 2016 met de fusie tussen Ziggo en UPC, waarmee een vrijwel landelijke dekking is gecreëerd. Laatstelijk ben ik wederom betrokken bij de Joint Venture tussen Vodafone en Ziggo en beheerde ik de Data, Internet en Security portfolio's en tevens de harmonisatie van de processen tussen Vodafone en Ziggo.

Met de opgedane ervaring de laatste 20+ jaar ben ik gespecialiseerd in product en portfolio management en kan bogen op zeer veel specialistische kennis. Projecten die ik gemanaged heb zijn onder andere:

- Introductie van IPv6 voor alle zakelijke internetklanten van Ziggo

- Integratie van Esprit Telecom in een bestaande telecom operator

- Koppeling van het Internationale KPN Eurorings netwerk aan een aantal netwerken in de rest van de wereld

- Door ontwikkelen van de KPN Epacity dienst met nieuwe toegangsmethodes zoals FTTH

- Samenvoegen van de IP-VPN netwerken van UPC en Ziggo

Jim Goldman